Hvad er en virtuel assistent? Og har jeg brug for en?

Jeg er sikker på, at du har set et par – eller flere – eksemplarer af super-mennesker inde på LinkedIn og rundt omkring i erhvervslivet.

De skriver både interessante artikler, holder oplæg rundt omkring i landet, opdaterer deres sociale medier og driver oven i købet en travl og succesrig virksomhed. Der er kun 24 timer i døgnet –16 hvis vi trækker de obligatoriske 8 timers søvn fra.

Så hvordan bærer disse super-mennesker sig ad med at nå så meget?

De har selvfølgelig baglandet i orden. En virtuel assistent kan hjælpe dig med at få tid til mere i døgnets 24 timer.

Hvad er en virtuel assistent?

En virtuel assistent (ofte forkortet VA) er en freelancer, der yder support-tjenester til enkeltpersoner eller virksomheder over internettet. Begrebet opstod i 90’erne, da fjernarbejde for alvor blev muligt pga. teknologiske fremskridt såsom højhastigheds-internettet.

Virtuelle assistenter er især efterspurgte af iværksættere, personlige brands og teknologiske virksomheder, der har brug for hjælp, men som ikke ønsker at oprette en fast stilling med fysisk kontorplads.

Mange små og mellemstore virksomheder benytter virtuelle assistenter til specifikke opgaver såsom social media management, public relations, tekstforfatning, opsætning af online kampagner, vedligeholdelse af hjemmeside, samt diverse support-opgaver.

Derfor bør du overveje at anskaffe en VA

No alt text provided for this image

1. Mere luft i hverdagen

Der er travlt i din forretning og kunderne er tilfredse. Sådan – godt gået!

Men husk at passe på dig selv.

Det er tid til at hyre en virtuel assistent, hvis du dag ind og dag ud arbejder lange timer og ikke længere har tid til privatlivet. Flere studier har vist, at vores produktivitet falder efter dagens sjette arbejdstime. Forestil dig din produktivitet efter den tiende!

I starten af dit iværksættereventyr giver det god mening at gøre det hele selv, men efterhånden som din forretning vokser, bliver du nødt til at outsource visse opgaver, som ikke ligger inden for dine kernekompetencer. På den måde kan du fokusere på dét, du virkelig er god til og brænder for.

2. Minimér risici

Virtuelle assistenter arbejder på freelance-basis. Det betyder, at du kun betaler for effektive timer, og ikke binder dig til flere udgifter, end du kan klare.

Prisen du ser, er prisen du betaler.

Den inkluderer alt lige fra kontorudgifter, udstyr, feriepenge osv. Du skal heller ikke bekymre dig om sygedage eller barsel. Denne ordning er især attraktiv for mindre virksomheder og iværksættere, da udgifterne bliver nemmere at styre og mere tilregnelige.

3. Spar penge

Virtuelle assistenter er normalt billigere i drift end fastansatte. Dette skyldes bl.a. mere produktive arbejdstimer og færre usynlige udgifter (kontorleje, udstyr, feriepenge, sygedage osv.). Mange virtuelle assistenter er desuden bosat i udlandet og kan derfor tilbyde konkurrencedygtige priser.

Den fleksible VA-ordning gør, at du kan optimere dine udgifter fra måned til måned. Du kan trappe op og ned i timer efter behov. Det giver fleksibiliteten af at hyre eksternt uden at skulle til at smide penge efter dyre bureauer, hvis behovet er langt mindre end det.

4. Adgang til eksperttalent

I modsætning til at hyre en praktikant eller en studiemenarbejder, kan du med en virtuel assistent få asgang til ekspertviden og professionel sparring med en, der har erfaring inden for sit felt.

Er salg, markedsføring og tekstforfatning ikke din kop te? Så kan det være en god idé at outsource disse opgaver til en VA som virkelig brænder for det. På den måde kan du bruge mere tid på at arbejde med det, du er bedst til og synes er sjovest.

Hvad koster en virtuel assistent?

Der findes virtuelle assistenter i alle prisklasser. De dansktalende koster fra typisk mellem 350 og 1.500 kr. per effektive time an på deres erfaring, ekspertise og hvor i verden, de er bosat. Du kan se mine priser for faste aftaler lige her.

Skal jeg være din virtuelle assistent?

No alt text provided for this image

Er du på udkig efter en VA til at hjælpe dig med strategisk kommunikation, branding på de sociale medier og online markedsføring? Så har du fundet den rette person.

Jeg har de sidste par år arbejdet som online freelancer med stor success – 100% kundetilfredshed på UpWork. Med i bagagen har jeg en uddannelse fra CBS og The University of Western Australia i strategisk kommunikation og markedsføring.

Jeg er nysgerrig, passioneret, detalje-orienteret og har flair for ord og alt digitalt.

Jeg kan blandt andet hjælpe dig med:

  • Tekstforfatning til web, emails, salgssider og PR – der giver kunder i butikken!
  • Branding på de sociale medier, der gør folk nysgerrige på hvad du har at tilbyde.
  • Håndtering af virtuelle teams
  • Opsætning, optimering og vedligehold af hjemmeside
  • Søgemaskineoptimering (analyse, on-page, off-page, teknisk SEO, tekst-optimering osv.)
  • Professionel sparring – så du ikke er alene om store beslutninger

Lyder dette som noget for dig? Så kontakt mig her og lad os tage en uforpligtende snak om dine behov.

Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.